Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amatörsatsning i Gävle

Foto: Christer Norin/ALN
Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson står bakom en ny amatörsatsning. Foto: Christer Norin/ALN

Gävletravet satsar lite extra på amatörerna i år och bjuder upp till en ny löpningsserie med final i oktober.

Publicerad:

Det är ingen nyhet att antalet B-tränare minskat drastiskt under de senaste åren. Det här är något som nu en del banor i landet tar fasta på och gör lite extra för att försöka bromsa nedgången av sportens riktiga gräsrötter. Gävletravets modell är en ny amatörserie med åtta försök samt en final den 11 oktober.
– Förra året hade vi en amatörserie tillsammans med Hagmyren, men nu gör vi det här på egen hand tillsammans med travbutiken på banan som samarbetspartner. De åtta försöken är enbart öppna för B-tränade hästar körda av B-licensierade kuskar. Det blir en blandning av varma och kalla lopp och dessutom varierar det allt från breddlopp till V64 och Grand Slam-race. Vi börjar med ett Grand Slam-lopp den 18 mars för varmblod, berättar Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson.

I finalen den 11 oktober blir det ett förstapris på 50.000 kronor.
– Men då tillkommer även presentkort till både vinnande hästs ägare, tränare och kusk. Vi vill göra det här i ett försök att stimulera amatörerna lite extra, fortsätter Mathias.

Gävle är inte ensamma om att arrangera sådana här speciallopp för B-tränade hästar. Bergsåker har exempelvis också gjort det tidigare och i år har regionsportchefen Bert-Ola Månsson redan aviserat att han ska skriva ut 17 lopp under 2018 enbart för amatörtränade hästar, där även proffskuskarna är utestängda.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.