Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amazon skenade runt

Foto: ALN
Amazon Am klarade sig bra trots den otäcka skenturen på Bergsåker. Foto: ALN

Robert Berghs E3- och Breeders Crown-vinnare Amazon Am kastade sin tränare ur sulkyn i volten av V64-1 under torsdagskvällen på Bergsåker, men skenturen slutade tack och lov lyckligt.

Publicerad:

Det såg annars vådligt och läskigt ut då kraftfulla Amazon Am skenade runt Bergsåkersovalen i hög fart. Detta efter att ha blivit allt för uppstressad av två omstarter.
– Hon har alltid varit svår av sig och agerat knepigt i volten tidigare, men jag har alltid lyckats sitta kvar i vagnen. Den här gången gick det dock inte och hon var flera gånger nära att springa in i olika saker. Det såg otäckt ut, men nu verkar allt ändå ha gått bra, kommenterade Robert Bergh, som också själv klarade sig fint och tog en dubbelseger senare under kvällen.
– Omplåstringen på näsan härrör från senaste Göteborgsbesöket; så det är en helt annan historia.
Starten i går skulle bli Amazon Ams första sedan 10 december förra året. Det femåriga stoet får nu slicka sina sår och prova en ny comeback inom kort. Hästen har så här långt tolv segrar och 3.213.300 kronor på kontot.
Henrik Svensson-tränade Ave Maria vann V64-1 från spets för Tomas Pettersson. I Kuskmatchen ”Lillis Challenge” segrade Axevallatrion Thomas Dalborg, Rickard Svanstedt och Anders Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.