Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka segern för Loveboat

Foto: HANOLD/ALN
Västerbo Loveboat tog sina andra raka seger när han vann V64-1 i Umeå. Foto: HANOLD/ALN

I Speedy Mins minne, som kördes som V64-1 på Umåker så gjorde Going For Gold Zaz debut för Robert Bergh, men hästen kunde inte rå på Svante Båths Västerbo Loveboat.

Publicerad:

Västerbo Loveboat (e. Love You -  Västerbo Highclass) kunde ta över ledningen efter 300 meter och i samma veva blev Going For Gold Zaz av med sin rygg och fick löpa resten av loppet som första häst i andraspår.
Efter en öppning i underkant 1.10 första 500 meterna travade Västerbo Loveboat 1.11 första varvet.

– Västerbo Loveboat öppnade väldigt bra idag, vilket hänger ihop med att han känns fräschare och finare än han gjorde på hela fjolåret. Jag drog tussarna tidigt på honom och då han tog i bra i det läget ville jag inte dra ihop honom för mycket utan lät honom löpa på, sade Erik Adielsson.
Över upploppet kunde inte Going For Gold Zaz gå i närkamp med ledaren som tog en mycket säkert seger före Herr Ratzeputz som sprang i rygg på ledaren. Going For Gold Zaz blev trea.
Efter en avslutning i underkant 1.13,5 sista 400 blev segertiden 1.12,0a/1.640 meter och Västerbo Loveboat vann med det norska huvudlaget oryckt.

– Hästen kändes väldigt stark och jag satt mest och bevakade hästen i rygg, men det hade varit roligt att köra undan med honom då det fanns mycket kvar, sade Erik Adielsson. 
Det här var andra årsstarten för den femårige hingsten som även vann sin årsdebut i slutet av mars.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.