Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Tangen Haap

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Tangen Haap och Björn Karlsson vann Vårbjörken. Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Björn Karlsson har Tangen Haap i toppform. Efter en rejäl avslutning ordnade tioåringen andra raka segern på rikstoton.

Publicerad:

Tempot var högt uppskruvat i Vårbjörken. Det tackade Björn Karlsson och Tangen Haap (e. Lome Elden) för. Ekipaget hittade tidigt tredje utvändigt och genom slutsvängen, när Björn Karlsson lyfte ut sin häst i tredjespår, gick det undan. Tangen Haap kopplade snabbt greppet och stegade undan till seger på 1.22,1a/1640 meter.
– Det är enorma g-krafter när han lägger iväg. Han har definitivt aldrig varit bättre än vad han är nu. Det är sådant tryck i honom. Han kan bli en tuff nöt att knäcka för de andra bästa kallbloden i Sverige, sade Björn Karlsson.

Twice Kronos hela vägen

Karriären har knappast varit spikrak för Petter Lundbergs Twice Kronos (e. Raja Mirchi), men som sjuåring har han hittat stilen på allvar och nu kom tredje raka segern varav andra raka inom V75. Från ledningen i klass II-försöket bestämde Twice Kronos som han ville och stack undan till enkel seger på 1.15,3/2640 meter.

Twice Kronos har varit skadedrabbad och det här var hans blott åttonde start i livet. Segern var hästens fjärde och han är fortsatt obesegrad felfri.
– Det är en väldigt fin häst och det är därför vi valt att vänta länge på honom. Jag fick en väldigt bra start och sedan tänkte jag inte på hur många som galopperade bort sig. Det var lugnt över upploppet och jag hade urryckarna kvar i hästens öron, sade Petter Lundberg.

"Fantastisk speed"

För två veckor sedan ordnade Magnus A Djuse och Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick (e. Make It Happen) seger på rikstoton. Nu var det dags igen. Avslutningen var minst sagt rejäl när sexåringen fångade in ledande Island Life kort före mål. En seger som togs på segertiden 1.13,1a/2640 meter.
– Jag hade dåliga vibbar, men Robert sa att jag vann och jag litar på honom. Hästen är lite och lite trög, men han har en jäkla skalle och vet exakt när han ska lägga in överväxeln. Han har fantastisk speed, sade Magnus A Djuse.

Finsk seger i klass I

Iikka Nurmomen slängde en blick bakåt vid upploppets början i lördagens klass I-försök. Och fick knappast skrämselhicka. Mr Clayton J.F. och Mountain Hooligan spurtade visserligen starkt, men åt ledande Roberto Diver (e. Citation Lindy) fanns inget att göra.

Den finske gästen spårade runt om på 1.13,9 över full väg med voltstart och belönades med 125.000 kronor och en biljett till elitloppshelgen på Solvalla.

Lindgren och Ohlsson rundade av

1.09,9 första varvet. Bronsförsöket över kort distans blev en rivig historia där Hierro Boko (e. From Above) stod som segrare till slut. Ulf Ohlsson körde slalom på upploppet och hittade också en lucka i grevens tid.
– Vi satt långt bak i andraspår, men sedan körde jag invändigt ett tag. Det löste sig perfekt för oss, sade Ohlsson till Kanal 75.

Segertiden skrevs till 1.11,6 för Hierro Boko som tränas av Marcus Lindgren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.