Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andraplats för Tand Tuff

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Tand Tuff. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Tand Tuff fick återigen nöja sig med en andraplats på Vincennes.

Publicerad:

Det blev ett galoppfyllt lopp när kallblodet körde rond två på Vincennes. I Prix de Nordiques var det till slut bara fyra ekipage kvar i loppet, övriga var diskvalificerade.
Även den här gången blev det en uppgörelse mellan finske Josveis (e. Viesker)  och svenske Tand Tuff (e. Järvsöfaks) med tränare Jan-Olov Persson i sulkyn. Den senare jagade Josveis upploppet ner utan att aldrig kunna utmana på allvar.

Antti Ojanperas vinnare hade dessförinnan travat utvändigt om ledande Spik Mollyn, som blev sist av de felfria ekipagen, men ändå kunde hämta ut ett fjärdepris.  Tredjeplatsen gick till Jouni Miettinen-tränade Pireus som kördes av Harri Koivunen. Båda gick i mål på 1.26,2a/2100 meter – en bra bit bakom toppduon. 

Josveis vann på 1.24,7a/2100 meter och han belönades med 9000 euro. Tand Tuff gick i mål på 1.24,8a/2100 meter. Hans andraplats var värd 5000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.