Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Angel Love vann Oaks

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Jan-Erik Neuroth red vinnande Angel Love. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

Det blev ett spännande Svenskt Oaks när det reds på Jägersro Galopp under söndagseftermiddagen. Jan-Erik Neuroth red defensivt med favoriten Angel Love, men när luckan kom avgjorde hon säkert.

Publicerad:

Det såg länge ut som att Angel Love (e. Pivotal) aldrig skulle få någon lucka, men i sista sekunden öppnade det sig mellan hästar och det tyskfödda stoet flög fram och lyckades fånga in Kitty Cat Fly (e. Swing That Cat), som hade kopplat grepp in på upploppet.

– Det var lite mer spännande än väntat, men det ordnande sig. För ett sto är ett Oaks som ett Derby och det var en väldigt bra prissumma också. Angel Love är på väg att bli ett elitsto och nästa år kommer hon tillhöra eliten på 2.000 och 2.400 meter, sa Wido Neuroth efter loppet.

Det var fjärde raka segern för Angel Love, efter att hon inledde karriären med en andraplats på Övrevoll. Efter två billiga segrar hemma på Övrevoll  vann hon Malmö Stads Pris senast med 200.000 kronor i förstapris. Idag var det dubbla förstapriset i Oaks.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.