Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Angel Rain trots galopp

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Angel Rain imponerade mycket när hon vann på Mantorptravet. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Robert Bergh-tränade Angel Rain stod för en svettig insats på Mantorpstravet under måndagskvällen. Hästen lade bort många meter efter en startgalopp, men kunde trots det svepa fältet under slutrundan och vinna säkert.

Publicerad:

Det såg mörkt ut för storfavoriten Angel Rain (e. Love You-Alexia Ås) som tappade åtminstone 40 meter efter en startgalopp modell större. Hästen var dock snabbt ikapp fältet och med halvvarvet kvar till mål sände Ulf Ohlsson framåt via tredjespår och det bet minst sagt bra. Ledaren Melody Marke (e. Make It Happen-Hamras Gavotte) hade inget svar i utgången av sista sväng Angel Rain gick undan till en enkel seger med ett flertal längder.
– Hon är jättebra, men varvade upp och var väldigt spänd och därav galoppen. Det såg väldigt bra ut på förhand, så det var surt när hon hoppade i starten, men som tur var redde hon ut det, säger Ulf Ohlsson.

Det här var Angel Rains fjärde årsseger och hästen kom i mål på 1.15,6/2.180 meter och det var dessutom Ulf Ohlsson 399:e årsseger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.