Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anklagade läraren tillbaka i tjänst efter utredning

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Efter ett antal avvikelser och en uppmärksammad artikel på Trottosport startade Sötåsens hästgymnasium en utredning mot den lärare som bland annat anklagades för våld och sexism. I morgon är läraren tillbaka i tjänst.

Publicerad:

Från och med i morgon, fredag, är den anklagade läraren tillbaka i tjänst på skolans rid- och travutbildning som finns på Axevalla. Sedan det inkommit avvikelser startade skolan en utredning mot den utpekade läraren, en utredning som blev mer omfattande efter Trottosports avslöjande, enligt skolans rektor, Jenny Jacobsson.
– Exakt vad den utredningen visade vill jag inte gå in på, men den visade att anklagelserna inte stämde överens med verkligheten. Läraren är tillbaka i tjänst från och med i morgon, säger Jacobsson.
Den här veckan har skolan höstlov, vilket innebär att läraren och eleverna kommer att ses först nästa vecka.
Betraktar ni det här som utagerat?
– Vi ska gå vidare med att titta på hur vi kan trygga upp för eleverna och erbjuda stöd till alla inblandade.
 – Vi fortsätter ju med de delarna där elever inte säger att de inte känner sig trygga, det är ju en känsla de har och det måste vi jobba vidare med.
Anklagelserna som riktades mot läraren handlade bland annat om sexistiska uttryck, särbehandling och djurplågeri.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.