Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anmäld av ST: "Kan vara brott mot vårt reglemente"

Foto: MONTAGE
Foto: MONTAGE

Den travtränare vars beteende mot hästar ifrågasatts efter att i ett videoklipp ha setts driva en tvååring, har anmälts.

Publicerad:

Det är Svensk Travsports avdelning för hästvälfärd som valt att ta tag i saken, sedan det i går blev känt hur travtränaren från norra Sverige betett sig vid träningsskörning med en tvååring.
– Vi på hästvälfärd har upprättat en anmälan och utfört initiala utredningsåtgärder då vi anser att det som sker på videon kan vara ett brott mot vårt reglemente. Vi agerar genom att ge en framställan till Svensk Travsports åklagare/jurist. Denne tar sedan nästa beslut. Vad och hur vi har agerat kring det här fallet kommenterar jag inte, precis som vilken utredning som helst som vi arbetar med, säger Johan Nilsson, säkerhetsansvarig på Svensk Travsport.
Att videon numera är borttagen, ställer inte till arbetet överhuvudtaget.
– Nej, vi hann bifoga den till utredningen, så den kan användas som bevis.
Travronden har försökt nå travtränaren i fråga, utan framgång.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.