Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anna Mix bäst i EM för ston

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Trots blytung resa visade hon sig bara bäst.
Efter EM för ston spelades marseljäsen upp.
Vinnare – fransyskan Anna Mix.

Publicerad:

EM för ston lockade de bästa stona i Europa, men några få undantag. På förhand såg det ut att stå mellan franska Anna Mix, D’one och Some Summit. Det kom att bli en riktig duell mellan den först- och sistnämnda.
Trots sitt bakspår satt Some Summit i ledningen efter 700 meter, med Anna Mix utvändigt. De tampades, sida vid sida hela vägen och det var ingen av de övriga som kom att kunna utmana.
Över mållinjen var det knallhårt, men på målfotot visade det sig att Anna Mix var först på tiden 1.11,5a/2.140 meter. Tränar hästen sedan en tid tillbaka gör Sofia Aronsson och i sulkyn satt Erik Adielsson.
– Hon är helt enastående. Jag är rörd över hennes insats helt enkelt. Resan blev extremt tuff, men hon var stark. De kämpade som tigrar både Anna Mix och Some Summit, men Anna Mix inställning är extraordinär, sade Adielsson efteråt.
– Hon är en riktig tjej. Att träna henne gör livet mycket enklare. Det är enormt roligt att ha en sådan här världsstjärna i stallet, det gör allting så mycket roligare.
Segern var värd 800.000 kronor. Tvåa slutade Veijo Heiskanens Some Summit och trea blev finska Venice.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.