Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anna Mix snart på väg "hem" till Aronsson

Foto: Foto: Kanal 75
En vinnande duo - Sofia Aronsson med Anna Mix. Foto: Foto: Kanal 75

De har haft stora framgångar ihop på svensk mark. Och om två veckor kan ett nytt kapitel börja när Anna Mix beräknas anlända till Sofia Aronssons stall i Bjertorp.
– Leblanc hoppas få ett wild card för Anna Mix till Olympiatravet, säger Sofia Aronsson.

Publicerad:

Anna Mix och Sofia Aronsson är en lyckad kombination. I Sverige har Anna Mix flera gånger visat vilken världsstjärna hon är och förra sommaren stod Ludo de Castelle-dottern för en av årets svettigaste prestationer när hon tog ned Some Summit från dödens i Sto-EM. Med den och andra insatser guld och stoeliten i bakminnet är det många som är spända på vad den tiofaldiga miljonärskan kan prestera på svensk mark i år. 

De senaste månaderna har hon tampats med världseliten i Frankrike men utan att få till den där riktiga pricken över i:et. Tränaren Franck Leblanck startade hennes senast i Criterium de Vitesse, där hon hamnade hon långt bak i startrusningen och blev oplacerad på 1.10,3a/1609 meter. En start som med all sannolikhet var Anna Mix sista i Frankrike på ett tag. Snart beräknas hon anlända till Sofia Aronsson för en tredje sejour hos Axevallatränaren och det finns ett särskilt mål lördagen den 29 april.
– Hon har gått i hagen och fått vila efter Criterium de Vitesse och Leblanc kommer skicka henne till mig om två veckor är tanken. Anna Mix kom ju trea i Olympiatravet i fjol och Leblanc hoppas att hon ska få ett wild card till finalen även den här gången. Att hinna kvala dit blir nog svårt att hinna med, säger Sofia Aronsson. 
Om allt går som det ska - hur känns det att få tillbaka Anna Mix för en tredje sejour hos dig?
– Klart att det är jättekul och det är något vi väntat på nu, första planen var ju att hon skulle komma efter Prix de France. Det ska bli väldigt inspirerande att ha Anna Mix i stallet igen och det kan bli en spännande vår.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.