Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ännu bättre i år?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Milligan´s School är klar för Olympiatravet. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han vann Sundsvall Open Trot förra året och har enligt stallet utvecklats ytterligare. Hur bra blir Milligan's School i år?

Publicerad:

I dag var han i alla fall tillräckligt bra för att vinna C Th Ericssons Memorial på Solvalla (guldfinalen, V75-6). Detta efter stark spurt från tredje par utvändigt. Körande Ulf Eriksson gjorde segergest i god tid före linjen.

– Jag har nog inte gjort segergest sedan segern i Sundsvall Open Trot med samma häst. Det här är en riktigt krigare som kanske inte är jättesnabb, utan det är lite som en köttbulle i vagnen. Men han borrar bara ner sig och kämpade storstilat hela vägen i dag, sade Ulf Eriksson.

Tränaren Stefan Melander var hemma, så det var sambon Catarina Lundström som fick fylla ut raderna om Milligan's School (e. Yankee Glide).

– Han har utvecklats ytterligare under vintern. Hästen var riktigt fin, påpekade "Cattis”, som nu också fick en biljett till Olympiatravet.

– När avgörs det? Oj då, det verkar stressigt.

Jo, Olympiatravets final går den 27 april.

Milligan's School segrade på 1.11,6a/2140 meter – precis samma tid vann Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio (e. Nad al Sheba) på i silverfinalen (V75-7). Detta efter ledning från start till mål för Carl Johan Jepson.

– Hästen har lärt sig öppna och nu höll vi ledningen med god marginal. Jag hade respekt för både Global Trust  och Weekend Fun i rygg, men vi vann väldigt lätt, sade Jepson.

Här var förstapriset 300.000 kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.