Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Äntligen Fire To The Rain

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det var inte bara Propulsion som imponerade under lördagskvällen. På V75-kupongen visade sig Fire To The Rain från sin bästa sida - och tog första segern på mycket länge.

Publicerad:
Unghäststjärnan Fire To The Rain stoppades upp under fjolåret på grund av en skada. Hästen återkom till tävlingsbanan i början av 2016 och under lördagen kom första segern sedan augusti 2014. Trots inledning i tredjespår första 700 meterna och att han fick gå först ute i tredjespår även sista halvvarvet bara flög femårige Yankee Glide-sonen förbi sina konkurrenter tillsammans med Örjan Kihlström. Reijo Liljendahl som tränar var mycket nöjd efteråt.
- Jag är tacksam över att Fire To The Rain fick vinna trots en ganska dryg sista sväng. Form slår klass helt uppenbart, men jag vill ändå säga att jag är nöjd med Ready For More också. Han såg fin ut, men behövde helt enkelt loppet, sade Liljendahl efteråt.
Just Ready For More var storfavorit i loppet, men vek ner sig från ledningen.
Förutom Fire To The Rain och Propulsion (läs separat artikel), segrade Örjan Kihlström tillsammans med Daniel Redéns Whitehouse Express efter en vilsam resa i kön.
- Dagen har varit fantastisk, det går inte att säga någonting annat, sammanfattade Kihlström.
 
Bara vinner och vinner
Tangen Haap är en riktig segermaskin. Daniel och Henrik Sedins fina kallblod som tränas av Solängets Björn Karlsson var bara bäst i lördagskvällens kallblodslopp.
- Hästen var otroligt laddad för dagen. När vi attackerar och gör slag i saken på sista bortre långsidan är det inte jag, utan hästen som bestämmer. Han är ruggigt häftig den här, sade Björn Karlsson efter segern som var värd 100 000 kronor.
Segertiden blev 1.25,0/2.140 meter och i god tid före mål kunde Björn Karlsson bjuda på segergest. Det var Tangen Haaps 19:e seger i 40:e starten.
En annan häst som bara vinner och vinner är Hawk Cliff. Timo Nurmos häst forcerades till ledningen av körande Erik Adielsson en bit in i loppet och väl i spets var det ingen som kunde utmana på allvar. Hästne tog sin första V75-seger och har nu sju segrar på 14 starter.
 
I övrigt...
...vann Beverly Boulevard och Adrian Kolgjini stoloppet, tillika V75-4. Långväga gästerna tröttnade på konkurrenterna med halvvarvet från mål och bara forsade undan till överlägsen seger på imponerande tiden 1.13,3/2160 meter.
...visar Jörgen Westholm fortsatt absolut toppform på stallet. Ebony Boko snabbstartade till ledningen och väl där spelade det ingen roll att konkurrenterna tryckte på under vägen. Ekipaget var bara bäst och vann med mycket säkra två längder.
...delade V75-raden 7-2-7-15-3-8-10 ut 13.731 kronor, sex rätt gav 140 kronor och fem rätt delade ut 16 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.