Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Äntligen för Walmann: ”Hade lite hopp”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Forfantone Am försvarade sig mot Betting Gangster i en spännande tvåhästarsduell i BC-finalen för fyraåriga hingstar och valacker. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Roger Walmann har vunnit väldigt många stora lopp, men frågan är om inte dagens BC-finalvinst med Forfantone Am känslomässigt tillhör topparna.
– Det har häxat väldigt under året, men nu fick vi ett kvitto på att stallet inte är helt borta, kommenterade Walmann.

Publicerad:

Helst vill Roger Walmann bara dra ett stort svart streck över 2019. Men i grevens tid fick han ändå en stor unghästseger. För Forfantone Am (e. Muscle Hill) var det också sista chansen till en klassisk unghästvinst.
– Det här var hela kretsen kring hästen och förstås även Forfantone Am väl värd. Han brukar gå bra på häst och jag hade lite hopp om seger när de svängde in på upploppet, sade Walmann och fortsatte:
– På förhand kändes det inte omöjligt, men vi hade också en del tur med flera galopperande konkurrenter. Det är dock trav vi håller på med.

Jo, Inti Boko galopperade direkt och sedan Tae Kwon Deo när Adrian Kolgjini försökte försvara ledningen in i första kurvan. Det här öppnade istället upp vägen till spets för Örjan Kihlström bakom Forfantone Am. Efter 1.09,0 första 500 varvade Kihlström på 1.14,2. Det såg ändå tufft ut när Betting Gangster och Rikard N Skoglund kom med sin starka avslutning från andra par utvändigt.
– Med facit i hand borde jag kanske ha kört undan i sista sväng. Men samtidigt var jag lite rädd för Johans häst i ryggen. Nu gick det tack och lov vägen ändå. Det blev en rejäl match mot Betting Gangster över upploppet, men jag tyckte att Forfantone Am var värd den här segern. Han har ju gått bra i många lopp som både tre- och fyraåring och tog nu sista chansen att vinna något stort unghästlopp, sade Örjan Kihlström.

Till tredjeplatsen spurtade Marc Elias med Ferrari Sisu från fjärde ytter medan Marcello Wibb slutade fyra. Segertiden blev 1.12,6a/2140 meter. Forfantone Am är premiechansad och drog därför in hela 1,6 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.