Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Antonio Tabac tog bejublad hemmaseger

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Oskar Kylin Blom driver sin rörelse med sambon Emilia Leo och paret har haft en strålande säsong så här långt. På lördagen blev det seger i silverdivisionen med reklamhästen Antonio Tabac. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Det blev stor hemmaglädje i V75-avslutningen på Gävletravet när Oskar Kylin Blom slog till med Antonio Tabac. Sexåringen visades upp i ett strålande skick i silverdivisionen och avgjorde från utvändigt ledaren via 1.11,2a/1640 meter.

Publicerad:

Oskar Kylin Blom har fått en strålande start på sin proffstränarkarriär och den stora reklamhästen i stallet är Antonio Tabac (e. Crazed), som 26-åringen fick i träning från Stig H Johansson i våras. Nu kom tredje segern på sex starter i Gävletränarens regi och på vilket sätt sedan. 

Via tredjespår styrde Kylin-Blom omgående fram till dödens utvändigt om Angle of Attack i spets. Redan i sista sväng var greppet kopplat på ledaren och över upploppet fredade sig Antonio Tabac helhjärtat mot attackerna bakifrån. På mållinjen kunde kusken kasta pisken mot skyn till hemmapublikens jubel.
– Jag hade tänkt att ta dem på speed men jag vågade inte ta i honom riktigt i starten, han var så taggad så jag gled framåt i stället. Jag hade ett ton i linorna i sista sväng och kände att det skulle bli häftigt att vinna från dödens, sa en mycket lycklig tränare efteråt i vinnarcirkeln.
Urban Kronos höll bra till andraplatsen och Erik Sting tog hand om tredjeplatsen.

I övrigt på V75...
 Innerspåret bakom bilen såg länge ut att bli en fälla för favoriten Mr Golden Quick (e. Make it Happen) i bronsdivisionen. Med varvet kvar satt Örjan Kihlström i fjärde invändigt, men hårt dragande ledaren Mellby Emeralds slet isär fältet och med 500 kvar kom luckan för Mr Golden Quick. Sedan blev det enkelt och Mika Haapakangas femåring avgjorde enkelt före Mellby Demon och tappre Mellby Emeralds. Segertiden 1.13,0a/2140 meter.
– Det var hårt tempo och lite trötta hästar, så det blev lite sprickor i fältet, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Mika Forss skulle egentligen kört Mr Golden Quick, men missade inledningen av tävlingsdagen på grund av en flygförsening.

Dagens största V75-favorit, Hugo Gustivar Boko, stressade upp sig i startvolten och galopperade bort sig nästan omgående i Klass II-försöket. I stället blev det ny seger för Örjan Kihlström, som agerade lånekusk åt avstängde Christoffer Eriksson. Kihlström tog direkt hand om täten med Dornoch Am (e. Scarlet Knight), och det greppet släppte man aldrig. Segern blev säker på nya rekordet 1.14,2/2140 meter och det var Erikssons första V75-vinst för året som tränare.

Ledning runt om var receptet även för Exclamation Mark (e. Cantab Hall) som öppnade riktigt snabbt bakom bilen för Ulf Ohlsson. Arctic Love försökte utmana in på upploppet och såg nästan ut att koppla greppet, men då ryckte Ohlsson tussarna och Exclamation Mark gled undan enkelt med tre längder. Han vann klass I-försöket på 1.14,9a/2640 meter.
– Han är inne i en fin period, sist pullade han väldigt tufft men i dag var han lugn och fin i ledningen. Jag körde inte för fullt och det fanns sparat, sa Ohlsson i vinnarcirkeln.

V75-omsättningen landade på 115.565.639 kronor denna superjackpott-omgång och det fanns 64,2 miljoner kronor i sjurättspotten. Den rätta raden blev 1-3-4-4-5-7-11. Utdelningen för sju rätt landade på 215.377 kronor, sex rätt gav 741 kronor och fem rätt 62 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.