Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Appomattox till Finland

Foto: Micke Gustafsson
Lucas Wallin tog sin allra första tränarseger med Appomattox. Foto: Micke Gustafsson

Fyrfaldige miljonären Appomattox, som tidigare under det här året var i träning hos Lucas Wallin i USA, återfinns numera i Tammerfors för uppträning hos Mari Kolkkinen.

Publicerad:

Det är storhästägaren Reima Kuisla (bland annat Etain Royal) som äger Appomatox (e. Yankee Glide, 19 segrar och 608.298 dollar) och som i oktober förra året valde att flytta hästen från Ron Burke till Lucas Wallin. Appomattox ordnade också Lucas första tränarseger och hästen tog sammanlagt tre vinster i den nya regin (snabbaste segertid 1.10,0a/1609 meter) innan han i början av sommaren lämnade stallet.

Efter en tid på bete hos Petri Puro i Halmstad har nu Appomattox enligt finska sidan Ravinetti.fi skickats vidare för rehabilitering/uppträning hos Mari Kolkkinen i Tammerfors. Reima Kuisla har förhoppningen om att åttaåringen ska kunna komma tillbaka och göra bra ifrån sig på nordisk mark, kanske redan under hösten/vintern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.