Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Är en ruskig häst”

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Carl-Otto Göransson tränar Beamon Boko som är obesegrad efter tolv starter. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Tolv starter - tolv segrar. Holländske Beamon Boko (e. From Above) gör onekligen ett intressant kvalframträdande på Åby nu på torsdag.
– Det är en ruskig häst av vad man kunnat se i hans tidigare starter, säger tränaren Carl-Otto Göransson.

Publicerad:

Halmstadproffsets segermaskin har tidigare funnits i Hugo Langeweg J:R:s regi. Som tvååring inledde han med två segrar på lika många starter och även treåringssäsongen gick han igenom obesegrad via tio fullträffar på lika många försök.
Dock inte i några större sammanhang och hästen har blott 120 505 kronor som startprissumma samt 1.13,6aK som rekordnotering.
– Men när han sprang 1.14,3/2 100 meter i Wolwega som treåring gick han faktiskt fortare den dagen än vad Commander Crowe gjorde som vann samma under samma tävlingsdag. Det bör säga något i alla fall, menar Göransson.

Hästen kommer att ha varit ifrån tävlingsbanan i tre år och 16 dagar när han nu ska ut och kvala på Åby på torsdag.
– Han har haft flera gaffelbandsskador och nu nyttjas alternativ träning för honom i form av simträning. Tidigare har det kommit bakslag när jag kört banjobb med honom, men nu gick han 1.20/1 600 meter nyligen utan att det blev tokigt efter så nu provar vi att kvala, säger Göransson som inte ställer in klockan på någon supertid:
– Nej, räkna inte med att han kommer dundra runt på 1.15-tid utan det viktiga är bara att han får komma igång och att han tar kvalet på rätt sätt.

I samma kvallopp selar Göransson även ut den femårige USA-importen Dexter Lake Club. Hästen har tjänat 168 116 kronor på åtta starter vilket resulterat i en seger, men är erlagd med en tvångsprissumma i Sverige vilket gör att han står med 750 000 kronor som startprissumma när han anmäls till lopp.
– Det är en fin häst som dock haft problem ed en hov efter de två starter han gjorde hos oss i fjol och vi har fått vänta ut honom. Han gick 1.20/1 600 meter i lag med Beamon Boko och simtränas likaså, säger Göransson.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.