Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Är fruktansvärt speedig"

Foto: HANOLD/ALN
Storm Cloud vann med Maria Törnqvist senast man gästade Bergsåker. Idag startar man på samma bana i V75-4. Foto: HANOLD/ALN

Maria Törnqvist kör två V75-lopp i helgen och inleder idag på Bergsåker med att köra den som har högst spelprocent i V75-4, Storm Cloud.

Publicerad:

Dagens lopp blir även det första i år som kusk för Maria Törnqvist. Att det inte blivit något lopp tidigare i år beror helt enkelt på att hon varit avstängd. Nu rivstartar Maria med V75-lopp på Bergsåker idag och på Solvalla imorgon.
– Allt verkar bra med Storm Cloud (V75-4) och hon var jättefin i torsdagsjobbet. Vi är på väg upp till Bergsåker nu och hästen står och äter och dricker i bussen så hon verkar nöjd, säger Maria Törnqvist.
Storm Cloud sprang in över 200.000 kronor som treåring, men fick lite av mellansäsong förra året.
– Hon fick inte till det ifjol och det var en hel del otur inblandat i det. I de senaste tre-fyra loppen verkar det ha lossnat.
För tre starter sedan vann Storm Cloud med Maria själv i sulkyn. Efter ha fått ryggresa fram till upploppet spurtade hon till seger.
– Får hon sådana lopp är hon fruktansvärt speedig, säger Maria.
Efter det har det blivit två tredjeplatser i V75-lopp.
– På Romme näst senast fick hon lite för långt fram, men sprutade snabbast över upploppet. Senast körde Ville Karhulahti jättebra, men det blev liksom ändå lite fel då hon fick gå en lång repa och dessutom fick en tackling på upploppet.
Femtespår bakom startbilen är bra, men något spetsbud är inte Storm Cloud.
– Nej, hon är inte så snabb ut och ska inte brukas i början. Hon ska spara speeden och jag hoppas det löser sig. Det är svårt att spekulera i hur lärlingsloppen ska köras på förhand för de är rätt oförutsägbara. Jag vill inte ha för höga förhoppningar på förhand för då blir jag så besviken efteråt, men får hon rygglopp är hon väldigt speedig sista 300 meterna. Jag tror att banan ska vara lite mjukare idag och tar då bort sulorna på hästens framhovar, i övrigt blir det inga ändringar, säger Maria Törnqvist.
Imorgon ska hon köra Quite Windy i V75-6 på Solvalla och Maria får lämna en rapport om läget med den sjuårige valacken.
– Detta är en hårding som känns bra i träningen. Han står så bra inne i det här loppet så jag har väntat in det efter förra starten. Han fick ett rundbanejobb i förra veckan och kändes jättefin. Kan vi dessutom slippa brodden i bakskorna, som jag tyckte han hade lite problem med senast, så är det en fördel. Hästen har form och kapacitet för att räcka på V75, säger Maria Törnqvist.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.