Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Är han som i Boden vinner han idag"

Foto: OLA WESTERBERG/ALN
Storsjarmören startar i V65-6 i Lycksele idag. Foto: OLA WESTERBERG/ALN

Lycksele kör sin tredje och sista tävlingsdag för året när man arrangerar V65-tävlingar idag. Där kan Storsjarmören få revansch efter ha blivit diskvalificerad som etta i ett V75-lopp i förra starten.

Publicerad:

Storsjarmörens tränare Fredrik Eriksson berättar följande om sin häst inför starten i V65-6.
– Storsjarmören blev sjuk efter Gävlestarten i april näst senast. Han fick vila två och en halv vecka och hade sedan tränat på och känts jättefin på 1.28/1 600 meter inför senaste loppet, säger Fredrik Eriksson.

Där gav hästen ett bra besked då han spurtade till seger i ett V75-lopp i Boden, men hästen blev diskvalificerad för trängning och fråntogs segern.

– Efter det loppet har hästen känts bra, men jag vill lämna en liten brasklapp att hästen inte var helt bra i travet i sista intervallen i onsdags. Samtidigt kan han vara så ibland och sedan nästa dag vara helt bra så jag tror inte det ska vara någon fara, men vi får se hur han är i värmningen. Hästen var inte trött efter förra loppet och är han som senast i Boden så tror jag han vinner idag. Det blir skor och norskt huvudlag som tidigare, säger Fredrik Eriksson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.