Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Är inte jätteförvånad"

Foto: Girlpower HB/TR Bild
Guli Anna och Stefan Johansson vann Kriteriestoet. Här firar kretsen kring hästen segern efteråt. Foto: Girlpower HB/TR Bild

Kriteriestoet 2019 blev en rörig historia. 700 meter från mål gjorde Stefan Johansson ett vinstgivande drag bakom Guli Anna – och det höll hela vägen.

Publicerad:

Förhandsfavoriten Nordli Alma gjorde bort sig med galopp varvet från mål och i samma veva krokade Lars-Erik Karlssons Alfa Lina ihop med denne. Stefan Johansson såg sin chans – och tog den.

Tillsammans med egentränade Guli Anna (e. Bork Odin) svepte Johansson till ledningen och fick ett par längder ned till övriga. Det höll hela vägen och segern i Kriteriestoet var ett faktum. Guli Anna kom i mål på 1.26,7a/2140 meter, noterades för karriärens fjärde seger, och inkasserade 350.000 kronor. 
– De krokade ihop där framme och då passade jag på att köra. Jag är inte jätteförvånad över att vi vann. Det blev lite fel i försöket. Jag tänkte att får vi fina ryggar så ska det nog gå bra. Nu hamnade vi utan ryggar ett tag, men hon var väldigt fin så det gick bra ändå, sade Stefan Johansson om segern.

En seger som togs närmast före Brenne Berna och Holter Oda.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.