Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Arazi bröt trenden

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Arazi Boko. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Efter tio månaders segertorka fick Arazi Boko idag kliva högst upp på pallen igen. 

Publicerad:

Den före detta Henrik Södervall-tränade nioåringen hade inte vunnit sedan gulddivisionen på Jägersro den 28 november 2015 och hade dessutom bytt regi till franske Fabrice Souloy. 
Efter att ha radat upp ett tredjepris och tre raka andraplatser i sin nya miljö var det så dags för första segern i femnte, franska försöket. I Prix Bernard le Quellec, med 30.600 euro till vinnaren) på Vincennes stora bana var Arazi Boko (e. Varenne) spelad till 16 för tio och Jean Michel Bazire gjorde inga misstag. Hästen satt länge lugn i fjärde ytter medan täten bestämde i jämnt 1.15-tempo. Cirka 800 meter från mål attackerade storfavoriten och fick rygg att gå i. Bazire kunde vänta med den slutgiltiga attacken till upploppets början och då gjorde han processen mycket kort.
Segertiden blev 1.14,0/2.700 meter.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.