Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ariana G hade lekstuga – vann på nytt världsrekord

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Ariana G och Yannick Gingras vid ett tidigare tillfälle. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Ariana G är tillbaka i toppslag. På lördagen slog hon till på nytt världsrekord för fyraåriga ston på milebana när hon travade 1.08,6a/1609 meter.
– Hon var fantastisk i kväll, sa Jimmy Takter efter bedriften på Meadowlands. 

Publicerad:

Den stora kulldrottningen Ariana G (e. Muscle Hill - Cantab it All) har inte varit som bäst på slutet och kom till Meadowlands med två raka förluster i bagaget. Men i stentuff konkurrens, som enda sto i finalen av Graduate Series för fyraåringar, visade Ariana G med eftertryck att hon är tillbaka där hon hör hemma. På den absoluta världstoppen.

Yannick Gingras satt som vanligt i sulkyn och från spår åtta  hittade Ariana G tidigt fram till ledningen. Efter 600 meter kom International Moni fram och lade en tung press i dödens, men Gingras visste vad han hade i tömmarna och svarade. 

Resten blev odramatiskt, genom slutsvängen började International Moni hissa vit flagg och på upploppet fanns det bara en häst på banan.  I bländande stil drog Ariana G undan till en mycket enkel seger på fantastiska tiden 1.08,6a/1609 meter, knappa fyra längder före Moonshiner Hanover på 1.09,1 och Sortie på 1.09,5. Åke Svanstedt med egentränade Yes Mickey fick aldrig helt fritt på upploppet och ekipaget blev sexa på 1.09,6.

Ariana G:s segertid innebar nytt världsrekord för fyraåriga ston på milebana, fyra tiondelar snabbare än det tidigare rekordet på 1.09,0, som Mistery Woman (2014), Hannelore Hanover (2016) och Emoticon Hanover (2017) gick som fyraåringar.

Tränaren Jimmy Takter var både lättad och glad efter styrkebeskedet. 
– Hon hade dåliga blodvärden i samband med en start i Kanada (i juni) och behövde lite tid på sig efter det. Jag är så glad att hästen är där hon ska vara nu, hon var fantastisk i kväll, sa Takter efteråt. 

Den samlade prissumman i finalen var 250.000 dollar och med segern har Ariana G nu tjänat över två miljoner dollar.

Senare under kvällen avgjordes loppet Mary Reynolds för treåriga ston med 66.200 dollar i samlad prissumma. Åke Svanstedt blev tvåa med Lucky Ava på 1.10,2 medan stallkamraten Ciao Dolce tog hand om tredjeplatsen på 1.10,6. Vann gjorde Linda Toscanos Lima Novelty på 1.09,7 tillsammans med Scott Zeron.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.