Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ariana G infriade förväntningarna

Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN
Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN

Jimmy Takters Ariana G plockade enkelt hem det första uttagningsloppet till Kentucky Futurity för ston och är klar för kvällens final med en samlad prissumma på 168.000 dollar.

Publicerad:

Yannick Gingras satt i segersulkyn bakom Ariana G (e. Muscle Hill) som kördes till tät mitt i loppet. Från den positionen bevakade man sedan händelserna och kom i mål på 1.11,3a/1609 meter och är således klar för finalen som körs redan ikväll med en samlad prissumma på 168.000 dollar. Bakom Ariana G. avslutade Highland Top Hill bra på innern och knep åt sig andraplatsen. Där bakom inkom Åke Svanstedt med sin egentränade Ice Attraction på tredje plats. Final blir det också för Staffan Lind-tränade Sunshine Delight som var fyra i mål.

Vidare till final från försök ett: Ariana G, Highland Top Hill, Ice Attraction, Sunshine Delight, Sianna Hanover.

Det andra uttagningsloppet i stoklassen gick till Luc Blais-tränade Dream Together (e. Muscle Hill)  som kördes till seger av Daniel Dube. Hästen öppnade snabbt, men släppte sedan ledningen mitt i loppet när Jimmy Takter-tränade Thats All Moni ställde frågan. Luckan kom invändigt mitt på upploppet och stoet avslutade bra till en säker seger. Segertiden skrevs till 1.10,8a/1609 meter.

Segern togs närmast före Thats All Moni och Treviso.

Vidare till final från försök två: Dream Together, Thats All Moni, Treviso, Cool Cates, Dream Baby Dream.

Följande hästar gör upp i finalen med 168.000 dollar i samlad prissumma:
Häst–Tränare
1. Ariana G–Jimmy Takter
2. Dream Together–Luc Blais
3. Thats All Moni–Jimmy Takter
4. Highland Top Hill–Marty Fine
5. Ice Attraction–Åke Svanstedt
6. Treviso–Charlie Norris
7. Cool Cates–Noel Daley
8. Sunshine Delight–Staffan Lind
9. Sianna Hanover–Ron Burke
10. Dream Baby Dream–Rod Allen

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.