Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ariana G överlägsen!

Foto: Dennis Engelbo
Ariana G och Yannick Gingras var överlägsna på The Meadowlands. Foto: Dennis Engelbo

Ariana G (Muscle Hill) var som väntat ensam på plan i Hambletonian Oaks. Yannick Gingras körde stoet till spets efter halva loppet och hon joggade sedan undan till lätt seger på 1.09,2.

Publicerad:

Det var 15:e segern i 18:e starten för Ariana G som dominerat fullständigt bland stona i Nordamerika.
– Hon är i en klass för sig. Även om det blev en tuff öppning klarade hon det bra och vann rätt så enkelt. En fantastisk häst, sade Jimmy Takter.

Det var också fjärde raka segern i The Oaks för Jimmy Takter och hans kusk Yannick Gingras. De har tidigare vunnit med helsystern All The Time (2016) samt med Wild Honey (2015) och Lifetime Pursuit (2014).  Takter har ytterligare tre segrar i Hambot för ston med Passionate Glide (2006), Southwind Allaire (2003) och Gleam (1994). Takter funderade länge på att tävla Ariana G. mot hingstarna i Hambletonian. Men han valde Oaks och det blev två enkla miljoner kronor i prissumma till treårsstoet som passerade en miljon dollar.

Det var fjärde segern för Takter & Gingras under lördagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.