Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ariana G vann på banrekord

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Ariana G under Hambletoniandagen. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

I fjol vann han med Pashithea Face och även i år gick segern i Dayton Trotting Derby till Jimmy Takter. Den här gången genom Ariana G.

Publicerad:

Det fyraåriga stoet kördes till seger av Brian Sears som bidade sin tid när Guardian Angel Ås och Homicide Hunter höll tempot uppe täten.
– Jag visste att de körde hårt redan från start och var nöjd med min position, sade Sears som hittade rygg på favoriten Will Take Charge i andraspår.

Denne galopperade dock halvvägs till mål och Ariana G (e. Muscle Hill) hamnade i stället närmast bakom dödenstravande Homicide Hunter. Vid upploppets början satte Sears in slutstöten och då hade Ariana G inga problem att avväpna Anette Lorentzons ledare, Guardian Angel Ås.

Ariana G höll undan med en halv längds marginal till tvåan Warrawee Roo och skar mållinjen på 1.09,7a/1.609 meter – nytt banrekord för fyraåriga ston.

Segern var värd 75.000 dollar och var Ariana G:s 26:e i karriären.

Svensksegrar även på Red Mile och Yonkers

Jimmy Takter tog en tränarseger även på Red Mile. Tvååriga The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) vann en division i Bluegrass Series med Yannick Gingras i sulkyn. Klockan i mål visade 1.11,3 och förstapriset uppgick till 46.500 dollar.

På Yonkers kördes ett lopp för travare på fredagen och i det blev det svensk seger. Anette Lorentzons Andy Ray (e. Crazed) vann på 1.11,3 för Jason Bartlett. Den sexårige valacken belönades med 11.500 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.