Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årjängstränare räddade den svenska äran

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Kristian Lindberg tog en av två svenska V75-segrar på Momarken. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Det var två tränare från Årjäng som såg till att rädda den svenska äran när V75-cirkusen drog vidare till Momarken.

Publicerad:

Nioårige Monfalcone (e. Thai Tanic) hade inte vunnit sedan den 10 december förra året. Den här dagen på Momarken stämde dock det mesta. Årjängtränaren Tom Horpestad hamnade så småningom i fjärde par utvändigt med Monfalcone i V75-3 och kunde sedan följa med i tredjespår ut på sista bortre långsidan. Över upploppet spurtade ekipaget till säker seger före moraliske vinnaren U.R Amazing.
– Det har varit en del skadeproblem med hästen. I dag fungerade dock allt väldigt bra och det kändes extra skönt för hästens skull, som nu fick visa att han inte är färdig ännu på tävlingsbanan. När Monfalcone står på fyra friska ben har han en härlig löpskalle och kämpar då alltid hela vägen in i mål, sade Horpestad, som kunde glädja sig över ett förstapris på 50.000 norska kronor.

Den sistnämnde beskrev också lite hur hästen är till vardags:
– Han är den snällaste häst som man kan tänka sig.
Monfalcone segrade även i ett bronsförsök på Romme i augusti 2017.

Horpestad var inte den enda tränaren från Årjäng som fick åka hem med en V75-seger i bagaget. Kristian Lindberg slog nämligen till i V75-6 tillsammans med egentränade Fruska Am (e. Gift Kronos). Detta trots en löpning i dödspositionen blev det ganska lätt till slut.
– Det här var väldigt överraskande. Det kändes som att det gick fort hela vägen och att hon fick jobba hårt. Först på upploppet började jag få upp förhoppningar då hästen bet i ordentligt och verkligen gjorde det bra, kommenterade Lindberg, som lotsade det fyraåriga stoet till sitt livs andra seger i 31:a starten.
Redan som tvååring slutade Fruska Am dock tvåa i ASVT Trottex Auktionslopp på Solvalla. I dag var förstapriset 50.000 norska kronor.

Rätt V75-rad: 1 Valle Mattis (odds: 2,83) – 6 Easy Winner (5,49) – 8 Monfalcone (15,81) – 15 Ramstad Kristian (61,85) – 2 Denali (3,40) – 10 Fruska Am (10,68) – 2 Eldorado Gracieux (2,78)

7 rätt: 1.459.666 kronor

6 rätt: 4.145 kronor

5 rätt: 228 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.