Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aronsson och Anna Mix bjuder upp till kamp

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

I fjol vann hon Axevallalöpning på nytt världsrekord, på lördag ska Anna Mix försvara sin titel. Sofia Aronssons franska hemmahäst är redo att ge favoriten Readly Express en match om segern.
– Jag tror att hon är kapabel till att springa snabbare i år, säger Aronsson.

Publicerad:

Precis som förra året tillbringar Anna Mix sommaren hos Axevallatränaren Sofia Aronsson. Under den här sejouren har det nu sjuåriga stoet gjort två starter i Sverige, en i Norge och på lördag väntar den fjärde raka på nordisk mark – Axevallalöpning, där Anna Mix är titelförsvarare efter fjolårets världsrekordslopp (1.12,0a/2.640 meter) då hon besegrade Call Me Keeper. Siktet är förstås inställt på en ny triumf och tränare Aronsson tror att formen är i antågande.
– Hon känns jättefin i träning, jag har ingenting att klaga på.  säger Sofia Aronsson och fortsätter:
– Senast sa vi att vi kör bakifrån hur loppet än blir kört och nu blev det inte till vår fördel. Det gick 1.12 första varvet och 1.08 sista varvet och det funkar inte för henne. Men hon såg fin ut och när väl fick upp ångan höll hon väl samma fart som dem där framme.

Vad har du för förhoppningar inför loppet?
– Readly Express kommer definitivt inte att bli lätt att slå, men de ska få kämpa. Över den här distansen vill jag aldrig räkna bort henne. Hon gick nytt världsrekord här förra året och jag tror att hon är kapabel till att springa snabbare i år.

Hur ser segerreceptet ut?
– Det måste bli bra tempo och det kommer det också att bli. Är det inte någon annan som sätter upp det kommer vi att göra det. Det är möjligt att vi får gå den tunga vägen, jag vet inte hur de andra tänker.

Du har två hästar till start på V75 på söndag – hur ser du på chanserna med Legoholm Zon (V75-3) och Omero d'Asolo (V75-5)?
– Legoholm Zon börjar att hitta formen igen. Hon känns fin och gick riktigt bra senast trots mycket trafikproblem. Det blir svårt att vinna, men hon har ett bra spår och med lite tur och körning i loppet kan hon sno åt sig en fin peng.

– Omero d'Asolo har gjort det jättefint på sistone, men haft lite otur. Senast blev det helt omöjligt från spår åtta när alla hästar la sig på ett led. Det är bra motstånd, men han gör sällan ett dåligt lopp och är på innerspår där han ska vara. Vi chansar invändigt och ser hur långt det räcker.

Till sist – vad betyder den här helgen för dig?
– Det här är den bästa och roligaste helgen för oss här på Axevalla. Självklart skulle det vara dunderskönt att få vinna, oavsett med vilken häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.