Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årsdebuten dröjer lite för Salmelas stjärna

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Makethemark får vänta lite med sin årsdebut. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Tanken var att gå ut inom V75 på hemmaplan den 31 mars. Men på grund av sjukdom dröjer årsdebuten för Bodentravets stora stjärna.

Publicerad:

Förra året slog Petri Salmelas Makethemark (e. Maharajah) igenom på allvar i den yppersta femåringseliten genom sin seger i Jubileumspokalen på Solvalla. Tidigare under året var han dessutom som tvåa bara en halv längd bakom Propulsion i Norrbottens Stora Pris.
– Det är just Norrbottens Stora Pris som är det första stora målet även i år. Jag hade ställt in siktet på årsdebut i Scandal Plays Minne på hemmaplan i Boden den 31 mars, men nu blir det inte så. Anledningen är att Makethemark, liksom flertalet av mina hästar, drabbades av feber. Den höll bara i sig en dag, men hästen var lite loj ytterligare ett tag och fick stå över träning under en vecka. Så nu blir det nog inte tal om årsdebut förrän framåt mitten av april, berättar Petri Salmela.

Samtidigt verkar Bodentränaren klart nöjd med hur hans sexåring uppträtt i de senaste jobben.
– Han tränade rejält tre gånger förra veckan och är rejält på hugget. Jag vill dock trimma på även under nästkommande vecka och kanske blir det ett rejälare test nästa torsdag.

Årsdebut i mitten av april kan väl i sådana fall innebära start i Guldbjörken på Umåker den 13 april?
– Jo, det loppet kan bli aktuellt, men det hela hänger på hur Makethemark känns i träningen under den närmaste tiden. Det kan även bli årsdebut under senare delen av april. Hästen får helt enkelt bestämma själv.

Förra året tog Makethemark tre vinster och tjänade nästan två miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.