Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Art On Line fick startförbud

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Art On Lines sår förvärrades efter lördagens start och hästen fick startförbud. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Följetongen Art On Line rullar vidare. Efter tredjeplatsen i går inom V75 fick Mikko Ahos gulddivisionshäst tre veckors startförbud.

Publicerad:

Åbys proffstränare Mikko Aho hamnade den 13 december i blickfånget i SVT Sports granskning av svensk travsport. I det första av tre inslag fokuserades det på hans häst Art On Line och dennes sårskada, som orsakat mycket rabalder. I går startade hästen i gulddivisionen (V75-1) på Mantorp och slutade trea efter stark spurt frän sjätte par utvändigt. Men det var ändå en väldigt besviken Mikko Aho som åkte hemåt med andelning av det startförbud som hästen fick fram till den 8 januari. Ett friskintyg måste dessutom visas upp innan han får starta igen.
– Art On Line travade perfekt och var kanonbra, mer vill jag inte kommentera. Den här historien är så jobbig och ledsam för mig och alla verkar bara misstolka och vrida på det jag säger, säger Mikko Aho till Travronden.

Banveterinären Britt-Inger Süssemilch kontrollerade Art On Lines numera rikskända sår både före och efter loppet. Och hon intervjuades av TV4 efter båda undersökningarna.
– Hästen gjorde ett bra lopp och påverkades förmodligen inte av det där såret under själva loppet. Tyvärr ser dock såret sämre ut efter loppet, vilket gör att han kommer att få startförbud. Om det hela förvärras av att han springer ett lopp så ska hästen inte göra det i nuvarande skick, sade Britt-Inger Süssemilch till TV4.
Art On Line tjänade 37.500 kronor på sin tredjeplats och har sammanlagt i karriären tagit 29 segrar och sprungit in 2.284.364 kronor. Frågan är hur länge det nu dröjer innan åttaåringen kommer ut till start igen?

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.