Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aston hela vägen

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Micke Gustafsson/ALN

Det blev en något oväntad vinnare i Bernth Martinssons lopp för kallblod. Från startvolten fick Katrin K Frick rejäl snurr på Aston.

Publicerad:

Sexåringen efter Järvsöviking har visat stor kapacitet under hela karriären. Han hade startat 21 gånger inför lördagens start och galopperat 17 gånger. Vid felfritt lopp har det däremot slutat med seger och under lördagen höll han sig i skinnet. Katrin K Frick sände Aston (e. Järvsöviking) till ledningen och väl i den positionen fick motståndarna heta Hulte Magnus, Mino och vad de nu ville. Det var nämligen ingen som var i närheten till slut. 1.27,7/2.140 meter blev segertiden.
– Hästen har väldigt bra kapacitet, men han kan hoppa när som helst. Mitt hjärta har aldrig slagit så fort som det gjorde sista biten, sade en märkbart tagen pappa till Katrin K Frick, Leif Witasp.
Tydligt var att Bernth Martinsson låg Leif Witasp varmt om hjärtat och den betydelsefulla segern var värd 100.000 kronor. Leif Witasp är uppfödare, ägare och tränare till Aston.

I Prix de la Gellnotte, tillika försök i Diamantstoet (lopp 3), kunde Erik Adielsson vinna med Flemming Jensen-tränade Nancy America (e. Revenue). Detta trots en tuff forcering fram utvändigt om ledande My Running. Förstapriset var 100.000 kronor och segertiden skrevs till 1.14,3a/2.140 meter.
– Det kändes som en komplett häst med bra teknik, hjärta och lungor samt löphuvud, berömde Erik.

I Bernth Martinssons lopp för varmblod (lopp 4) blev den en överlägsen seger från ledningen för Jacob Croon-tränade Pikachu Face (e. Kiss Francis). Det var Torbjörn Jansson som satt i sulkyn och som efter ett första varv efter 1.15,4 kunde sitta och finåka över upploppsrakan.
– Han är fantastisk fin och har en härlig gång. Jag har trott på hästen hela tiden, men det har tagit lite tid för honom att växa i sin kropp, kommenterade Jacob, som kunde glädjas över ett förstapris på 100.000 kronor.

Segertiden blev 1.14,8/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.