Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ASVT utsatt för attack

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Under tisdagen skulle ASVT:s internetauktion ha ägt rum. Arrangören tvingades dock till att ställa in den efter en internetattack.

Publicerad:

En belastningsattack mot ASVT:s hemsida och i synnerhet internetauktion-sajten tvingade arrangören till att ställa in tisdagens auktion. Nu berättar generalsekreteraren Sara Lennartsson om sin syn på det hela.
– Det som hände var att fick en dos-attack mot internetauktion-sajten. Man var ute efter att stänga ned den vilket man lyckades med. Eftersom vi inte kunde garantera att det inte blev en orättvis auktion bestämde vi oss för att ställa in den. Nu håller vi på att utreda varifrån all trafik kommer, säger Sara Lennartsson, generalsekreterare för ASVT.

ASVT håller internetauktion varje månad. Tisdagens auktion kommer att äga rum längre fram, men vilket datum är än så länge inte spikat.
– Först kommer vi att säkerställa att sajten fungerar som den ska. När vi vet det kommer vi att återkomma med ett nytt datum. Förhoppningen är att auktionen ska hållas inom två veckor, men det är ingenting jag kan lova, säger Sara Lennartsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.