Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Återupptar Fantasy River segerraden?

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Fantasy River jagar förstapriset på 350.000 kronor i Guldstoet i eftermiddag. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Idag körs Guldstoet på Axevalla med 350.000 kronor i förstapris och det har samlat tolv fina treåriga ston. En av favoriterna är Fantasy River som fick segerraden bruten senast efter en startgalopp. Kommer hon återuppta segerraden idag? Vi tog tränaren Ola Samuelsson på pulsen.

Publicerad:

Ready Cash-dottern Fantasy River imponerade stort när hon inledde karriären med fyra raka segrar, bland annat vann hon näst senast på topptiden 1.12,9a/2.140 meter. Senast blev det dock startgalopp och sedan tröttnade hon efter ett offensivt upplägg.

– Vi lägger galoppen på orutinens konto. Det är inte alldeles lätt med innerspår bakom bilen då det går sakta i svängen och sedan rycker till och hon klarade inte det. Sedan var jag inte helt nöjd med att hon fick gå i botten, men samtidigt kanske hon behövde den genomköraren inför det här loppet, berättar Ola Samuelsson.

Idag har Fantasy River lottats till ett dåligt spår, medan värsta konkurrenten Zahara Goj har spetsläge.

– Det kan ju bli så tjurigt att Torbjörn Jansson kommer till ledningen och får bestämma där och då blir det svårt att plocka något från det här läget. Men jag hoppas och tror att jag har en sådan bra häst att hon är med och gör upp om det ändå. Vi gör inga ändringar på henne idag.

Ola Samuelsson har även sin femåriga miljonärska Diamond River till start också i lopp 3.

– Hon gjorde ett bra lopp i skymundan senast mot tuffa hästar i Danmark. Det har varit lite dåligt med lopp för henne, men nu är det bara fem hästar i fältet och jag hoppas att hon ska vara med och slåss om segern. Det blir inga ändringar på henne heller, avslutar Ola Samuelsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.