Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG agerar mot Rune Anderssons Legolas.bet

Foto: P&R
Legolas, här med Carola, efter ett lopp 1983. Foto: P&R

Rune Anderssons satsning på Malta, Legolas.bet, har varit en het potatis senaste året. Nu agerar ATG mot namnsättningen av företaget och rättsliga åtgärder kan komma att ske.

Publicerad:

I tisdagsnumret av Travronden skriver ATG:s Sten Andersen i en gästkrönika att ATG planerar att agera juridiskt mot Legolas.bet. Kampen om namnet tog fart innan årsskiftet då det Maltabaserade bolaget kontaktade ATG.
– Vi på ATG mottog ett brev från ett spelbolag registrerat i Malta. Där uppmanar man oss att dra tillbaka vår registrering av varumärket Legolas. Om vi inte gör det hotar avsändaren med att vidta rättsliga åtgärder, uttalar sig Sten Andersen.
Rune Anderssons bolag hävdar i brevet att man var först med att använda varumärket Legolas och att de således också har rätt till varumärket. Det är någonting som ATG inte vill kännas vid.
– Fakta är att ATG var först med att registrera varumärket. Namnet är sedan 80-talet väl inarbetat och alltjämt aktivt.

ATG presenterar motkrav
Nu planerar man från det svenska bolagets sida att vidta kraftfulla åtgärder.
– Efter diskussioner med vårat juridiska ombud kommer ATG under februari presentera motkrav. Dessa innebär att det internationella spelbolaget omedelbart ska upphöra att använda all användning av varumärket Legolas, säger Andersen och avslutar.
– Namnet Legolas är inarbetat och starkt förknippat med svensk travsport. Det är dessutom registrerat av ATG. Legolas är en del av trav- och galoppsportens egna spelbolags historia och därmed ett arv som tillhör hela Travsverige, inte ett spelbolag på Malta. Därför tvingas vi att agera.
Travronden försöker nå representant från Legolas.bet under måndagseftermiddagen för kommentar.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.