Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"ATG har uppfattningen att de är allra bäst i allt"

Foto: Pressbild: Eirik Stenhaug, Equus media
Jan Petter Sissener. Foto: Pressbild: Eirik Stenhaug, Equus media

Spelet på trav minskar ordentligt i Norge. Under årets första sex månader har omsättningen gått ner med hela 4,8 procent. 

Publicerad:

Under fotbolls-VM har omsättningen sjunkit. Om minskningen fortsätter under det andra halvåret kommer norsk Rikstoto att tappa cirka 200 miljoner under 2018.

– Intresset för spel på häst är på väg neråt och det måste vi göra något åt. Vi måste få tillbaka människorna till travbanorna och skapa levande spelmiljöer, säger Norsk Rikstotos styrelseordförande Jan Petter Sissener till Trav og Galopp-Nytt.

Ombuden tappar mest

Det är framför allt spelet hos totomatombuden som går ner. Spelbutikerna har tidigare stått för större delen av travspelet i Norge men låg bara på 32 % av omsättningen under juni månad.  

Många travspelare har lämnat totomatombuden eftersom den norska Lotteriinspektionen (Lotteritilsynet) kräver att samtliga spelare hos ombuden ska registreras.

"Extra jobbiga förhandlingar med ATG"

Spelbolagets ordförande Jan Petter Sissener vill gärna se ett bättre samarbete med svenska spelbolaget ATG för att få fart på omsättningen. Men det går trögt. 

– Vi samtalar hela tiden och försöker hitta lösningar för att båda ska kunna spara pengar, det gäller framför allt i den tekniska delen. Dessvärre har ATG en uppfattning om att de är allra bäst i allt och det innebär att förhandlingarna är extra jobbiga, säger Sissener till norska hästmagasinet TGN.

Det norska spelbolagets ordförande riktar kritik mot ATG. Det är inte första gången som samarbetet gnisslar mellan norsk rikstoto och ATG. För tre år sedan krävdes långa och tuffa förhandlingar innan ett nordiskt spelavtal var påskrivet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.