Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG höjer återbetalningen

Foto: ATG/Pressbild (Montage)
Katarina Widman, försäljningschef ATG. Foto: ATG/Pressbild (Montage)

ATG höjer återbetalningen på plats- och vinnarspelet.
Med start i april går en större del av insatserna tillbaka spelarna.
– Vi bedömer att 85 procent är en konkurrenskraftig nivå, säger Katarina Widman, försäljningschef ATG.

Publicerad:

Vinnarspelet är kanske det mest grundläggande i ATG:s spelportfölj och återbetalningen till spelare har varit 80 procent sedan starten av ATG 1974. Under 2018 tappade ATG över en halv miljard i omsättning på ”enloppsspel” så som Vinnare, Plats, Tvilling och Trio.

Nu agerar spelbolaget för att tillgodose hela spelbranschens hjärtefråga: Hög återbetalning. Något som Trav365 rapporterat om.
– Vi gör det här för att våra kunder ska få mer i vinst, vilket är något som kunderna uppskattar och samtidigt gör den här förändringen oss mer konkurrenskraftiga och omsättningen får sig en skjuts. Kunderna har även haft önskemålet att höja återbetalningen, vi tror att det här kommer att ge ny energi åt vinnare- och platsspelen, säger Katarina Widman.

Testat förut

Det är inte första gången som ATG höjer återbetalningen på vinnarspelet till 85 procent. Vid tidigare fall handlade det dock om korta kampanjer.
– ”Guldodds” var en kampanj från oss där vi höjde återbetalningen på vinnarspelet till just 85 procent. Vi testade det under ett antal tillfällen under 2015-2016 och såg då att det gav en skjuts rent omsättningsmässigt.

"Konkurrenskraftig nivå"

Hur kom ni fram till just 85 procent?
– Så som det ser ut nu bedömer vi att 85 procent är en konkurrenskraftig nivå. Det som skiljer oss från andra aktörer är att allt överskott går tillbaka till hästsporten, det gör oss unika.

Tror du att spelarna tycker att det är tillräckligt?
– Det som vi ser, och den benchmark vi har gjort, så är det fullgott vad gäller den produkt vi har. Många av kunderna bryr sig om att överskottet går till travsporten.

Låser sig inte vid 85 procent

Handlar det om en testperiod eller kommer den nya återbetalningsnivån att gälla på sikt?
– Målsättningen är att det här är vår nya, fasta nivå. Jag kan inte säga att vi för alltid kommer att låsa oss vid den här nivån då vi alltid tittar på att förbättra upplevelsen för kunderna.

Hur ser målbilden ut vad gäller omsättningen med den här förändringen?
– Exakta omsättningsmål är inget jag kan gå in på, det viktiga är att det tas väl emot av våra kunder.

Lovar fler nyheter

Kommer ni att höja återbetalningen på fler former? Och varför höjdes inte återbetalningen på samtliga enloppsspel?
– Vi tittar på alla möjligheter och utvärderar kontinuerligt men ser att det är hårdast konkurrens på vinnare och plats. Det jag kan säga är att det kommer fler nyheter på hästspelet framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.