Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG redovisar minus – ändå nöjda

"Bara" sex miljoner kronor plus i ATG:s balanserade resultat det första halvåret.
Det, precis som att kunderna omsätter rekordmycket, går att läsa i halvårsrapporten som ATG publicerade under torsdagen.

Publicerad:

I ett pressmeddelande är det i det närmaste guld och gröna skogar, som ATG signalerar. Omsättningen har ökat jämfört med fjolåret, faktum är att den är stark.
– Under det andra kvartalet växte den svenska bruttoomsättningen med 5,7 procent och nettoomsättningen med nästan lika mycket. Sett till omsättning är både halvåret och det andra kvartalet de starkaste i bolagets historia, berättar Lotta Nilsson Viitala i ett pressmeddelande.
Det anmärkningsvärda är att ATG, trots hög omsättning, ändå landar i ett minusresultat för kvartal två med 6,5 miljoner. Totalt för halvåret däremot, redovisar ATG ett plus på 6,6 miljoner kronor, med tanke på ett starkt första kvartal.
– Resultatet belastas av kostnader för utveckling och satsningar enligt plan i syfte att långsiktigt öka både ömsättning och resultat.
Att omsättningen bara ökat så mycket så att resultatet landar på 6,6 miljoner plus, ser inte Lotta Nilsson Viitala som några större problem för pokalår och åren efter det.
– ATG är inne i en tid av intensiv utveckling. De ökade kostnaderna är en del av den planerade utveckling av bolaget, i syfte att möjliggöra ökning av omsättningen på kort och framförallt på lång sikt. Total spelomsättning för svenskt och internationellt spel uppgick för delåret till 7,776 miljarder kronor, en köning med 2,2 procent.
Mer om delårsrapporten under fredagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.