Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG skänker miljon

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Hans Skarplöth. Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

ATG och trav- och galoppsporten donerar en miljon kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR för att hjälpa människor på flykt undan krig.

Publicerad:

Dessutom startar man en insamling med förhoppning att kunna dubblera sin gåva och på så sätt hjälpa ännu fler.
”Vi på ATG har, precis som alla andra, sett och reagerat starkt på den utsatta situation som människor som flyr för sitt liv kan hamna i. Därför känns det självklart för oss och för våra ägare trav- och galoppsporten att hjälpa till. Hela vår verksamhet går ut på att ge tillbaka till hästnäringen och samhället och nu behövs det helt klart ett extra samhällsbidrag. Förutom den här donationen startar vi också en insamling med målet att den ska matcha ATGs bidrag. Vi hoppas att vårt initiativ ska inspirera andra till att bidra”, säger Hans Skarplöth, vd på ATG, i ett pressmeddelande från UNHCR.
”Självklart hoppas vi att fler i sporten tar efter vårt exempel och bidrar med vad de kan för att underlätta i denna humanitära katastrof”, säger generalsekreterare Johan Lindberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.