Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG stoppar fondering – räknar med rekordpott

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Hasse Lord Skarplöth. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I mitten av september meddelade ATG att bolaget skulle samla in jackpottpengar till en stor pott till V75 i Eskilstuna den 10 november. Nu kommer nya bud. Från och med lördag stoppas fonderingen.
– Vi kan redan nu konstatera att vi den 10 november kommer ha mer pengar i sjurättspotten än vad ATG någonsin haft tidigare, säger Hasse Lord Skarplöth, VD på ATG.

Publicerad:

Fonderingen inleddes på Hagmyren den 15 september och sedan dess har pengarna trillat in i strid ström. Det har blivit jackpott vid så pass många tillfällen att ATG nu väljer att inte samla in mer pengar.
– Vi kan redan nu konstatera att vi den 10 november kommer ha mer pengar i sjurättspotten än vad ATG någonsin haft tidigare. Vi har redan nu över 76 miljoner kronor inne till den här omgången och där kommer även omsättningen att läggas till. Vi kan alltså redan nu konstatera att vi kommer att slå rekordet på 111 miljoner kronor för sjurättspotten från 2009. Därför väljer vi att avbryta fonderingen från och med på lördag, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG.

80 procent av jackpottpengarna från den aktuella perioden har samlats in till omgången i Eskilstuna. De övriga 20 procenten har förts vidare till V75-omgången på Axevalla på nyårsafton.
– Inför Winter Burst kan vi konstatera att vi har fonderat över 19 miljoner kronor. Det är redan nu mer pengar än vad vi hade den 15 december förra året då vi hade drygt 16 miljoner kronor. Därför tar vi nu också en paus i jackpottfonderandet till Winter Burst fram till 22 december. Under Winter Burst-perioden kommer alla eventuella jackpottpengar att gå till V75 på nyårsafton precis som i fjol, säger Hasse Lord Skarplöth.

Lördagens V75-omgång avgörs på Åbytravet. Blir det jackpott på sju eller fem rätt där går hela summan vidare till omgången i Örebro den 20 oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.