Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG stoppar spelbolag

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

ATG har tillsvidare stoppat allt spel från PariBet. Detta efter en eller flera kunder hos det amerikanska spelbolaget har överskridit gällande maxgräns för antal inlämnade system och därmed brutit mot ATG:s vadhållningsbestämmelser.

Publicerad:

Överträdelserna skedde den 4-6 september på spelformen V4. PariBet fick i torsdags, 10 september, en formell varning och är tillsvidare avstängda från allt spel. 
”Vi har informerat vår kontrollmyndighet Lotteriinsektionen om beslutet. Vi har nu en pågående dialog med PariBet om händelserna. När utredningen kommer att vara klar kan jag i nuläget inte svara på”, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.
Det är andra gången under 2015 som kunder till PariBet brutit mot vadhållningsbestämmelserna. I februari varnades PariBet tillsammans med Xpressbet (USA) och German Tote (Österrike) efter att en eller flera kunder till bolagen försökt undgå systembegränsningarna genom att fördela sina spel via de tre bolagen.
”Det är alltid partnern som ansvarar för att deras kunder följer våra regler. Om en kund bryter mot våra regler så varnas bolaget. Om detta sker igen så har vi bland annat rätt att hålla inne eventuell vinst. I det aktuella fallet har vi ändå beslutat att inte hålla inne spelvinsterna. Detta eftersom PariBet, i det tidigare fallet i februari, rimligtvis inte kunde veta att de användes som ett av tre bolag för att kringgå systembegränsningarna”, säger Magnus Lunner. 
Det är vid fyra tillfällen under perioden 4-6 september som en kund eller kunder hos PariBet har överskridit maxgränsen för antal inlämnade system – 500 system – gällande spelformen V4.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.