Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG tappade tolv miljoner

Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden
Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden

Över 20 miljonvinster delades ut på V75 i lördags. Omsättningsmässigt var det den näst bästa Elitloppshelgen någonsin, man backade dock drygt tolv miljoner jämfört med 2016.

Publicerad:

Sportsligt gladde både Bold Eagle och Timoko och den senare blev den största överraskningen som någonsin vunnit det penningstinna topploppet. Spelmässigt delades det ut över 20 miljonvinster på V75 under lördagen och den totala helgomsättningen uppgick till 300,7 miljoner kronor. Detta var den näst högsta siffran för ATG under Elitloppshelgen genom tiderna. Den högsta noteringen är från fjolåret då omsättningen mellan fredagen och söndagen uppgick till cirka 313 miljoner kronor.
– Elitloppet 2017 går till historien som tidernas mäktigaste. Sporten höll absolut världsklass och intresset för spelet har varit fantastiskt. Folkfesten engagerar inte bara Sverige utan människor runt om i hela världen. Det är roligt att se, säger Hans Skarplöth, vd på ATG, i ett pressmeddelande.

Närmare 20 länder direktsände från Solvalla och i snitt var det 312.000 svenskar som såg den sex timmar långa sändningen under Elitlopps-söndagen. Själva finalen sågs av 546.000 tv-tittare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.