Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åttonde raka segern

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Månprinsen A.M. tog åttonde raka segern. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Trots dubbla tillägg hade Gunnar Melanders fixstjärna Månprinsen A.M. några som helst problem att ta hem segern i finalen av Dubbelcupen.

Publicerad:

Gunnar Melander tog en lugn inledning med Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) i finalen av Dubbelcupen, men sökte sig framåt i fältet 1350 meter från mål. Ekipaget landade först utvändigt om ledaren varvet kvar och i mitten av sista sväng var man i rejäl närkamp.

Månprinsen A.M. kopplade segergreppet in på upploppet och den vinstrike tolvåringen joggade hem segern på 1.20,9/2180 meter vilket är nytt svenskt rekord.
– Han kändes jättefin. Jag körde på säkerhet och körde ingenting på sista långsidan. I sista sväng fick han gå på lite grann och då avgjorde han väldigt lätt. Jag ville inte att någon skulle få fuska bort någonting och därför tänkte jag att jag kör fram tidigt. Samtidigt behöver han ett rejält lopp i kroppen om vi ska vara med i större sammanhang längre fram, sade Gunnar Melander som meddelar att Månprinsen A.M. kommer att starta på Bergsåker onsdagen den 8 maj innan det är dags för Elitkampen under elitloppshelgen.

Månprinsen A.M. tog sin åttonde raka seger och sin 68:e seger i karriärens 106:e start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.