Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Attraversiamo i topp

Svante Båths Attraversiamo gick på knock i Svenskt Travderby – och han tilldelades priset som Årets fyraåring.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Kretsen kring Attraversiamo efter att hästen blivit utsedd till Årets fyraåring. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Attraversiamo, Campo Bahia, Activated eller Conrads Rödluva? Det var högoktaniga hästar som gjorde upp om priset som Årets fyraåring. Med 35,5 procent av rösterna stod Svante Båths Attraversiamo överst på tronen till sist.
– Jag är naturligtvis jätteglad och stolt över hästen. Konkurrensen var väldigt hård. Det var inte klackarna i taket inför Derbyt och hästen var egentligen bäst under sommaren. Vi var inte nöjda i försöket och var tvingade att göra någonting och bestämde oss för att hästens skötare Linda Weman skulle få lägga upp planen sista tiden inför finalen, säger Svante Båth.

Linda Weman:
– Vi försökte få honom pigg och glad och hästen fick sträcka ut lite som han själv ville. På derbydagen hade jag konstigt nog en jättebra känsla. Det hände ett par småsaker som kan hända och när de gör det brukar det gå bra. Jag hade konstigt nog en bra känsla inför loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.