Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aubrion du Gers höll undan – och satte banrekord

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Prix Jean-Luc Lagardère slutade med favoritseger – och ett nytt banrekord. Titelförsvararen Aubrion du Gers höll undan för Bird Parker och vann en fartfylld upplaga av Enghiens grupp II-löpning.

Publicerad:

Detta efter en resa mestadels i tredje par invändigt. Ledande Charly du Noyer anförde fältet i friskt tempo och i ett utdraget fält kunde Jean-Michel Bazire köra på väntan med Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib). På bortre långsidan gick Bazire sedan ut i andraspår och då tog hans åttaåring över täten via ett hastigt avancemang.

Med i rygg följde andrahandsfavoriten Bird Parker och det var mellan dessa striden skulle stå. Prix de Paris-vinnaren Bird Parker kom upp på Aubrion du Gers utsida i ett allvarligt försök till att utmana. Riktigt spännande blev det dock aldrig. Aubrion du Gers var hela tiden längden före och höll undan på tiden 1.11,3/2.875 meter – nytt banrekord.

Bakom tätduon hängde svenskfödde Cash Gamble med starkt till tredjeplatsen, medan Jörgen Westholms Rocky Winner slutade oplacerad. Segern var Aubrion du Gers sjätte raka och den här gången uppgick förstapriset till 67.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.