Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aubrion du Gers visade klassen från ledningen

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Aubrion du Gers och Jos Verbeeck hade lekstuga från ledningen i det andra elitloppsförsöket. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Aubrion du Gers har presenterat sig på Solvalla. Valacken vann enkelt spetsstriden i sitt elitloppsförsök och sedan var det spel mot ett mål tillsammans med Jos Verbeeck på segertiden 1.10,2a/1609 meter. 

Publicerad:

Den stora frågan på förhand inför det andra elitloppsförsöket var vem som skulle ta hand om spets och Jean-Michel Bazires Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) gav svaret. I jänkarvagn för första gången höll nioåringen upp innerspåret med lätthet och fick sedan Heavy Sound utvändigt om sig. Första 500 meterna öppnades via 1.10,5 och i avslutningen hade Jos Verbeeck full kontroll på händelserna. 

Propulsion som följt med i tredje par utvändigt fick anfallsorder med 650 meter kvar och avancerade framåt genom slutsvängen, men hade en bra bit fram till täthästarna in på upploppet. Heavy Sound försökte gå i närkamp med ledaren men tappade och galopperade, när Aubrion du Gers lättade undan till en klar seger med en längd.
– Om min inte hade kunnat öppnat bra så hade vi inte kommit hit och vi tog ledningen enkelt. Sjuan (Heavy Sound) försökte utmana men min var ju bra, det var inget snack. Jag körde en Ferrari och han körde en Citroën, sa en självsäker Verbeeck efteråt i vinnarcirkeln.

Propulsion stod för en fin avslutning och knep andraplatsen före Dijon som spurtade bra efter invändig resa. Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson följde med i rygg på Propulsion genom slutsvängen och gick till final som duktig fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.