Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Auktionsdyring lämnar USA – flyttas till Sverige

Foto: Adam Ström/Stalltz.se
Foto: Adam Ström/Stalltz.se

Gävletravets Håkan Wallberg får in ett riktigt intressant nyförvärv. Det handlar om en treårig hingst som såldes för 80.000 dollar i Lexington 2014.

Publicerad:

Ifjol bommade Robert Bergh igen sin filial i USA och i samband med detta flyttades auktionsdyringen Luck By Lindy (e. Lucky Chucky-Lindy Of My Dreams) från Berghs regi till Åke Svanstedt. Nu flyttas hästen på nytt - och denna gång gör han resan över Atlanten.

Den treåriga hingsten kommer närmast att tränas på Gävletravet av Håkan Wallberg dit han ansluter under veckoslutet.

Hästen ropades in på auktionen i Lexington 2014 för 80.000 dollar.
– Ägarna, Åbron 35 AB, vill få hem hästen till Sverige och titta hur han ser ut. Sedan kommer de att bestämma om han blir kvar hos oss eller om han flyttas vidare till någon större tränare, säger Mattias Hansson, lärling hos Håkan Wallberg.

Hur har hästen skött sig i USA?
– Han har gjort tre, fyra starter och var trea i mål med Åke som bäst. Jag såg också ett kval när han kördes av Tim Tetrick på 1.14-tid och då var han jättefin. Sedan blev det lite problem och han har inte tävlat på ett tag, men det är en jättefin häst som det inte ska vara några problem med och nu behöver han bara en rejäl vinterträning i benen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.