Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Auktionsrekord att vänta?

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Maori Time blev i helgen snabbast någonsin på australisk mark och snart kan även hennes bror sätta ett nytt rekord. Aldebaran Stephan väntas tilldra sig stort intresse på nästa veckas auktion i Melton.

Publicerad:

Hingsten är helbroder till Maori Time och därmed en son till Pegasus Spur och Sundonna. Han kommer att säljas på en auktion på Tabcorp Park utanför Melbourne söndagen den 11 mars.

55.000 australiska dollar är i dag det högsta priset som betalats för en ettåring i Australien, men det rekordet är nu i farozonen, menar Australian Harness Racing. Aldebaran Stephan fick åtminstone god reklam av sin syster på lördagen. Då travade Maori Time en mile på kilometertiden 1.09,3 vid seger på just Tabcorn Park – den snabbaste tiden någonsin i Australien, rapporterar Harnesslink.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.