Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Australier till Yonkers?

Vinnaren av Australiens största travlopp kan komma att mäta sina krafter på det norra halvklotet i höst. Sparkling Success är inbjuden till VM-loppet på Yonkers.

Publicerad:

Den australiske valacken tog karriärens hittills största seger när han vann Great Southern Star i januari och kammade hem motsvarande en miljon svenska kronor. Ännu mer finns i potten i det så kallade VM-loppet, Yonkers International Trot, som körs i USA i oktober och dit är Sparkling Success nu inbjuden.

Det berättar ägaren och tränaren till hästen, John Meade, som är sugen på att göra den långa resan.
– Som det ser ut just nu skulle jag säga att vi kommer att åka, men det är fortfarande ett tag kvar till dess, säger John Mead till Warnambool Standard.
– Vi måste reda ut några saker först. Reser vi dit betyder det att vi kommer att missa ett par riktigt bra lopp här hemma. Dessutom är det är en stor sak för hästen att göra en sådan resa, för att inte tala om två mjölkbönder som min fru Mary och jag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.