Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avgift för andelsspel – nu även på travbanorna

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Johan Korssell, Head of Retail Sales på ATG. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Sedan början av förra veckan har ATG valt att avgiftbelägga andelsspelen på landets travbanor. Med motiveringen att banorna enklare ska kunna finansiera arbetet med andelsförsäljningen.

Publicerad:

Tidigare har travbanorna kunnat välja att erbjuda försäljning av andelar helt utan avgift för kunden. Sedan en vecka tillbaka krävs det att alla banor tar ut en avgift på minst två procent. Johan Korsell, Head of Retail Sales hos ATG, berättar om tankegångarna kring beslutet.
– Det handlar om en ersättning som banan tar för arbetet med sina uppskattade andelsspel. Ersättningens storlek bestäms av banan själv och kan variera mellan två till tio procent, dock max 150 kronor per andel. Modellen gör att banan får möjlighet att finansiera arbetet med andelsspel i större utsträckning än tidigare, säger han och fortsätter:

– Bakgrunden är att nya avtal skrevs med alla banor vid årsskiftet, där TOTO-avtalen ersattes med samma typ av avtal som gäller för övriga ATG-butiker. Förändringen med ersättning för andelsspel blev dock verklighet på banorna först i början av förra veckan. Numera är det alltså samma regler på banor som gäller för övriga ATG-butiker avseende ersättning för andelsspelen.
 
Hur ser det ut längre fram? Kommer alla typer av spel (vinnare, plats osv.) på banorna att beläggas med avgift?
– Nej, det är inte aktuellt, säger Johan Korsell.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.