Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avslutar succéåret – med att köra lopp på Vincennes

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Emilia Leo ska köra på Vincennes för första gången. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På nyårsafton sätter Emilia Leo punkt för ett strålande 2019 och hon gör det i vagnen på Vincennes. Det blir en premiär i dubbel bemärkelse för 27-åringen.
– Jag har inte ens varit där och tittat tidigare, säger Leo inför tisdagens lopp med Hope And Dreams.

Publicerad:

Över hundra seger och nästan nio miljoner inkörda kronor. Emilia Leo har haft en fantastisk säsong i såväl sadeln som sulkyn, men än är den inte över.

På lördag väntar V75-tävlingar på Romme och därefter väntar Frankrike. Prix de Charleville, som körs på Vincennes på nyårsafton, har lockat flera svenska hästar – däribland Hope And Dreams som Emilia Leo ska köra åt Oscar Berglund.
– Det ska bli en upplevelse. Jag har inte kört på Vincennes och har faktiskt inte ens varit där och tittat tidigare, så det ska bli kul.

Sexåriga Hope And Dreams har vunnit två lopp för Leo under 2019, men var oplacerad i sin senaste start på Bergsåker förra månaden.
– Hon var tveksam då, men tränar bra efter det, så vi hoppas så klart att formen är bra. Hon gick med skor den gången och är bättre när hon får springa barfota som hon får göra där nere.

Prix de Charleville körs över 2.850 meter med 37.000 euro i samlad prissumma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.