Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avstängd Nilsson lämnar brasklapp

Foto: ALN
Foto: ALN

Sune L Nilsson har haft mycket roligt med Dedes Mythical i vinter, men ikväll är han avstängd och får stå på sidan. Tränaren är nöjd med sin häst, men varnar för hästens tveksamma segervilja.

Publicerad:

Dedes Mythical (V86-4) har radat upp starka insatser i vinter och senast satte hon äntligen nosen först på linjen.
– Hon har gått bra länge, men det ebbar ut om man går på för tidigt med henne. Det är ett par gånger hon borde ha vunnit, men hon tvärar till när hon blir ensam. Senast hade vi bra spår och lite flyt, säger Sune L Nilsson.

Nilsson åkte på en avstängning för drivningen när han jobbade in sitt sto. Det är därför Claes Sjöström får chansen ikväll.
– Det var hårt dömt. Jag har sett reprisen efteråt och tycker att domen är en skandal. Det är absolut skillnad på vem som kör, vissa kan driva från 600 kvar och kommer undan med det.

Dedes Mythical möter ungefär samma ston som hon har tampats med i de senaste starterna.
– Det är ungefär samma motstånd som vanligt, kanske lite tuffare. 1 640 meter är ingen fördel, men hon har vunnit på distansen och senast provade jag att köra från start, då var hon hygglig ut. Jag tror att hon kan vara ganska långt framme.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.